profil kép
Rókapuszta tisztás
Fizetős
Ajánld ismerőseidnek ezt a helyszínt e-mailben vagy Facebookon!

NYOMTATÁS

Rövid leírás

Helyben van (kék) nyomókút.


Létrehozás ideje

2015.12.13.


Frissítés dátuma

2015.12.13.Cimkék


Tevékenységek

nomád táborhely


Tájegység

Bakony


Természeti környezet

lejtős, erdős


Megközelíthetőség


Fürdési lehetőség

patak


Beépített környezet

kút


Lakossági magatartás


Facebook link


Webhely elérése


Helyben van (kék) nyomókút, amiből az ÁNTSZ nem engedi, hogy igyunk (vlsz. annyira keveset használják, hogy a vízminta ezért nem jó), egyébként iható. DE mi csak mosakodásra használtuk, ivóvizet az erdésztől (a tisztás végén lakik) hordtuk. Legközelebbi bolt Bakonykoppány (2 km) vagy Bakonybél (8 km) Nagyobb bevásárlásra alkalmas Zirc (27 km) A műút másik oldalán van az erdészet vadászháza, ahol lehet szobát bérelni (én ott kértem szállást 8 hónapos babámmal)

2005-ben a 1401-es Szt Ányos Cscs. (Tihany) táborozott itt.

Kőris-hegy 709 m magasan, a Bakony legmagasabb pontja (kilátó) Bakonybél (Apátság, Szentkút) 8 km műúton (erdőben tetszőleges útvonalon tetszőleges távolság) - mi az Apátság egyik épületében aludtunk Pápa Termálfürdő autóbusszal 27 km

Tulajdonos (ld. fent.) ÁNTSZ 8500 Pápa, Közép u. 2. BFNP Igazgatósága Csopak, Kossuth L. u. 16.

Zircről autóbusszal (Pápa irányába) Bakonykoppány Huszárokelőpusztáig 27 km (50 perc) Autóval Zircről a 8301-es úton Huszárokelőpusztáig, ott a fűrésztelep után balra a földút vezet a táborhelyig (kb. 250 m)

Erdővel körbevett tisztás, mellette patak (ami augusztusban teljesen száraz - elvileg - minket augusztus 5-én kimosott a táborhelyről, a tábort fel kellett oszlatni...) 2 csapat táborozott egyidőben, a rét két végén (egymástól teljesen függetlenül - nem is láttuk egymást) Az erdésztől kértünk széldeszkát, egyébként építkezésre alkalmas fa van

vízvételi lehetőségek: kút
vízvételi lehetőségek: víz helyben
általános jellemzők: fás
általános jellemzők: földes
sátorhelyek: sík
általános jellemzők: patakkal

Király L., 2008. július 3. 12.17.31: Rókapuszta pontosítás Autós megközelítés: Bakonybél (Zirc) felől érkezve JOBBRA kell fordulni a rögtön a huszárokelőpusztai fűrésztelep sarkán álló őrbódé mellett (murvás földút). Ezután az elágazásoknál mindig a lehető legjobban jobbra tartva rövid kanyargás után a tisztás északi részére vezet az út. Nedves időben is jól járható, elakadni nem lehet, végig vízszintes a földút. Pontos koordináták: N47.31345 E17.69278 A kopottas kék nyomókút 2008 nyarán csőtörés miatt nem működött. Ivóvizet a tisztás északi részénél lakó családtól vagy az aszfaltos út túloldalán lévő vadászháznál lehet kérni. Nagy mennyiségű élelmiszert (napi 3-4kg kenyér már annak számít) a bakonykoppányi bolt nem tart "készenlétben", viszont előző nap délig lehet rendelést leadni, akár telefonon is (telefonszám a bolt bejárata környékén). Maga a bolt a falu közepén lévő hivatal (kultúrház?) egyik szárnyában található.

kapcsolódó helyszínek

kapcsolódó túraútvonalak

rendezés
Legújabb útvonalak
Lakhelyed közelében
Legjobbra értékelt útvonalak
ABC szerint

Kapcsolat

Bakonyerdő Rt. Ugodi Erdészete 8564 Ugod, Petőfi S. u. 15. 89-573-550 ugod@bakonyerdo.hu