profil kép
Hidegkút
Fizetős
Ajánld ismerőseidnek ezt a helyszínt e-mailben vagy Facebookon!

NYOMTATÁS

Rövid leírás

Mindentől elzárt.


Létrehozás ideje

2015.12.14.


Frissítés dátuma

2015.12.14.Cimkék


Tevékenységek

nomád táborhely


Tájegység

Mátra


Természeti környezet

agyagos, sík


Megközelíthetőség


Fürdési lehetőség


Beépített környezet

kút


Lakossági magatartás


Facebook link


Webhely elérése


Mindentől elzárt, lehet mindenféle erdei programot csinlálni. Előre kell gondolkozni, mert elég sok diák csoport megy oda nyaranta. Egyébként nem túl zsúfolt. Hely: Mátrakeresztestől dél-keletre 3 km, a gerinc másik oldalán. Túrista út nem vezet oda.

A tisztás egyik végében van egy forrás, kis vízhozammal, a házban folyóvíz egy másik forrásból. Bolt csak Keresztesen 3 km-re, komoly orvos Pásztón vagy Gyöngyösön.

Mátrakeresztes másik oldalán (MK-tól 3km-re északra) van Ágasvár, csodálatos hegycsúcs, gyönyörű kilátás. MK és Ágasvár között van a sziklamászó iskola mindenféle fallal. Ha van felszerelés, nagyon jó lehetőség. Ha nem kagyarodtok el balra Ágasvár felé, hanem mentek Mátraszentistván felé, a völgyben végidmentek egy szurdokon kisebb zuhatagokkal. Nagyon különleges.

Keresztesről gyalog 3 km, max terepjáróval, a gerinc másik oldaláról, Gyöngyös felől erdei utakon személykocsival is. A tulaj elmagyarázza.

A hidegjúti tisztást erdő veszi körül, egy katlanban van, és rajt a régi vadászház, ami most kb 30 férőhelyes túristaház, közössgéi helységgel. A föld kicsit köves, de nem vészes, fa van bőven. Nagyon gyengén az erdő felé lejt, ezért nem áll meg a víz.

vízvételi lehetőségek: kút
általános jellemzők: agyagos
sátorhelyek: sík

kapcsolódó helyszínek

kapcsolódó túraútvonalak

rendezés
Legújabb útvonalak
Lakhelyed közelében
Legjobbra értékelt útvonalak
ABC szerint

Kapcsolat

Egy gyöngyösi család magántulajdona, a Mátrakeresztesi kocsmáros tudja az elérhetőséget.