profil kép
Csevice-rét (Bacsó-rét)
Fizetős
Ajánld ismerőseidnek ezt a helyszínt e-mailben vagy Facebookon!

NYOMTATÁS

Rövid leírás

A patak lehetőséget ad vizicsatára.


Létrehozás ideje

2015.12.14.


Frissítés dátuma

2015.12.14.Cimkék


Tevékenységek

nomád táborhely


Tájegység

Mátra


Természeti környezet

bozótos, erdős, sík


Megközelíthetőség


Fürdési lehetőség

patak


Beépített környezet


Lakossági magatartás


Facebook link


Webhely elérése


A patak lehetőséget ad vizicsatára. A táborhely eléggé félreeső helyen van, nem nagyon láttunk turistákat, viszont nem messze található még egy táborhely, az esetlegesen ott táborozó másik csapattal lehet pl. közös számháborút szervezni. www.tarkozseg.hu

A táborhely mellett található egy forrás (Csevice-forrás), melynek nincs nagy vízhozama, de a kifolyóját be lehet dugni, így összegyűlik benne a víz. Mi az erdészettel is hozattunk vizet. Élelmiszerbolt Taron található, kb. 2 km, segítőkészek. Központi orvosi ügyelet: Pásztó, Hársfa út 1., Körzeti Orvosi Rendelő: Tar, Szondi út 94. Önkormányzat: 3060 Pásztó, Kölcsey Ferenc út 35. Plogármester: Sisák Imre Rendőrség: 3060 Pásztó, Fő út 93-95. Posta:Tar, Szondy György út 94. Templom: Tar felé 1km-re kis káplona, itt lehet misézni tábori pappal, ezekívül Taron található templom.

Az erdészet szívesen tart <strong>erdei iskolát</strong>, melynek keretében körbevezetnek a környező erdőben, bemutatják a környék jellemző növényvilágát. Érdemes felmenni a forrásnál a meredek hegyre, a <strong>hegytetőről jó kilátás</strong> nyílik a környékre (nincsenek fák a hegytetőn). Tar közelében található egy <strong>buddhista sztúpa</strong>.

Engedélyt az erdészettől és az ÁNTSZ-től kell kérni. ÁNTSZ: Pásztó ÁNTSZ Városi Intézet Pásztó, 3060 SEmmelweis u. 15-17. 32/460-017 ügyintéző: Kosztovics Ottóné

Tarról vezet ide földút, DK iráynban kb. 2 km. Eső esetén nehezen járható, kátyús. Minket az erdészet teherautója vitt be. Tar Pászótn kerestzül vonattal illetve autóbusszal közelíthető meg.

A föld jól ásható, itt-ott találhatóak kövek. Az út melletti tisztás jó alakulótérnek. A patak vízhozama kielégítő, fel lehet duzzasztani, és így lehet benne fürdeni. A környéken található elegendő fa a tábor felépítéséhez, tüzeléshez. A magaslesekben darazsak vannak.

vízvételi lehetőségek: időszakos forrás
általános jellemzők: fás
általános jellemzők: bozótos
sátorhelyek: sík
általános jellemzők: patakkal

kapcsolódó helyszínek

kapcsolódó túraútvonalak

rendezés
Legújabb útvonalak
Lakhelyed közelében
Legjobbra értékelt útvonalak
ABC szerint

Kapcsolat

Egererdő Erdészeti Rt. Mátrafüred 3232 Hegyalja út 12. 37/320-025 Rosta Gyula erdészvezető Kolarovszki János 30/393-61-03 (illetékes kerületvezető erdész)